Web Kayıt Yenileme Hakkında Duyuru

Yayınlanma Tarihi: 04-03-2021

Değerli Öğrencilerimiz,

2020-2021 bahar yarıyılı kayıtları 04 Mart 2021 Perşembe günü saat 10:00’da başlayacaktır. Üniversitemiz Senatosunun aldığı karara göre ders devam zorunluluğu aranmadığı için güz döneminde olduğu gibi çok sayıda derse kayıt yaptıran öğrencilerimiz olacaktır. Kayıt sistemi bu duruma izin verse bile içinde bulunduğumuz uzaktan eğitim sürecinde çok sayıda ders almanın sizlerin başarısını olumsuz yönde etkileyeceğini geçtiğimiz dönem yaşayarak görmüş olduk. Ayrıca derslerin başlangıcında sizlere açıklanan ders değerlendirme kriterlerinin yerine getirilmesi konusunda da sorunlar yaşanmaktadır. Bu dönem, devam zorunluluğu olmasa da, yine sizlerden derslere aktif olarak katılmanızı bekliyoruz.

Öğretim planımızda bazı derslerin ön koşulu olmasa da bu derslerin dönem sırasına göre alınması önem arz etmektedir. Bu konuda akademik danışmanlarınızın önerilerini lütfen dikkate alınız.

Derslerimizin yoğunluğu düşünüldüğünde, mezuniyet aşamasında olan öğrencilerimiz (Bitirme Projesi Hazırlık ve Bitirme Projesi alabilecek durumda olanlar) hariç, akademik danışmanlarınız sizlere 8 dersten fazlasını almamanızı önermektedir. Önerilen sayının üzerinde ders almak, genellikle kümülatif ortalamalarınızın 1.8’in altına düşmesi ve sizlerin çapraza kalması ile sonuçlanmaktadır.

Bir başka önemli konu ise Üniversitemizde bu dönem de geçtiğimiz güz döneminde uygulandığı gibi “denetlenebilir sınavlar”ın yapılması yönünde bir karar alınmıştır. Sınavlar “bir haftalık sınav ödevi” şeklinde değil yine geçen dönem olduğu gibi “süre kısıtlamalı” olarak uygulanacaktır. Yüz yüze eğitimdeki gibi sınav haftaları belirlenerek sınav programları hazırlanacak ve belirtilen saat aralıklarında belirtilen dersler içinde sınavlar yapılacaktır. Derslerinizdeki çakışmalar sınav haftalarında da sizlere zorluk yaşatabilir.

Tüm bu koşulları dikkate alarak sizlerden ders kayıtlarınızı oluşturmanızı ve akademik danışmanlarınız ile iletişim halinde olmanızı önemle tavsiye ederiz. Sağlıkla başarılı ve güzel bir dönem geçirmeniz dileğimizle,

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanlığı
Dokuz Eylül Üniversitesi